Anyaország Kiemelt 

Nem zárják ki Orbánékat a Néppártból, de maradnak felfüggesztve? „Az EP küzdelme egy romantikus kaland, nekünk egy pszichotriller!”

Hétfőn adta át a néppárti három bölcs Donald Tusknak, az EPP elnökének a Fideszről szóló vizsgálati jelentésüket. A Frankfurter Allgemeine Zeitung közölte, hogy nem zárják ki a Fideszt, de marad felfüggesztve, amíg nyilvánosan nem változtatnak az irányvonalukon.

Ez tehát változatlan állást jelentene: a felfüggesztett párttagság miatt fideszesek nem tölthetnek be vezető tisztségeket az EPP-ben, Orbán Viktort nem hívják az EU-csúcsok előtti egyeztetésekre, de az EP-frakcióban a fideszes képviselők tagok maradnak.

„Új epizóddal jelentkezik az európai politikai élet egyik legnézettebb kabarésorozata, a lovagias Európai Néppárt (EPP) és a szeszélyes természetű Fidesz se veled se nélküled jellegű románcának könnyfakasztóan bohó története” – írja Gyöngyösi Márton Facebookon.

A Jobbik független EP-képviselője szerint

„értjük mi, hogy az Európai Néppárt politikusainak, vagy éppen az olcsó magyar munkaerőre áhítozó német ipari lobbinak a szemében a Fidesszel való küzdelem egy romantikus kaland, csak sajnos mi Magyarországon nem egy könnyed bohózatot, hanem egy pszichothrillert nézünk.”

(Magyar média nyomán)

Related posts